Aluminium met een lage CO2 uitstoot?

HYDRO ALUMINIUM MET EEN LAGE CO²-UITSTOOT

HAPERT Aanhangwagens kent zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en wil haar producten steeds duurzamer maken.

Hydro Reduxa

Hoe zorgen we dat we maatschappelijk verantwoord én duurzaam bezig zijn? Door de volledige verantwoording te nemen voor de complete keten van producten: van grondstoffen totdat de aanhangwagen de weg op gaat.

Voor ons is het belangrijk hoe en waar onze producten worden geproduceerd. Meer dan tweederde van Hydro’s wereldwijde aluminiumproductie is gebaseerd op waterkracht, dat betekent dat Hydro behoort tot de aluminiumindustrie met de laagste CO²-uitstoot.

Hydro Reduxa

“In een koolstofarme wereld hebben we nog steeds materialen nodig. Materialen die op verantwoorde wijze zijn geproduceerd, met lage emissies, die kunnen worden gerecycled en lang meegaan.”

Hydro Reduxa

Energieverbruik bij de productie van aluminium

Aluminium produceren kost veel energie. Wij willen dan ook samenwerken met leveranciers die energiebronnen gebruiken die een kleine ecologische voetafdruk achterlaten. Omdat Hydro gebruik maakt van hernieuwbare water-, wind- en zonne-energie in plaats van kolen, wordt er zeer milieuvriendelijk aluminium geproduceerd.

De primaire aluminiumproductiecapaciteit van Hydro in Noorwegen wordt voor 100 procent geleverd met hernieuwbare energie. Eind 2018 was Hydro de op drie na grootste afnemer van hernieuwbare stroom in de wereld en de grootste in Europa.

Met aluminium van Hydro kiezen we voor een materiaal met een lagere koolstofvoetafdruk en materiaaleigenschappen die geschikt zijn voor een duurzame productie. Aluminium is licht, wat vermindert het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen bij productgebruik. Aluminium is 100 procent hernieuwbaar en voor het recycleren is slechts 5 procent van de energie nodig die de eerste keer nodig is voor de productie.

Hydro Reduxa

Ons aluminium is ASI gecertificeerd

Het aluminium van Hydro is ASI gecertificeerd. Dit betekent dat het gemaakt wordt volgens een uitgebreide standaard voor bestuur, milieu en sociale prestaties. Hierdoor kunnen wij verantwoorden dat al onze aluminium producten op verantwoorde wijze worden ingekocht en geproduceerd.

Recente berichten

Volg ons:

Deel dit artikel: