HAPERT PRESENTEERT DE COMPOSIET VLOER.

EEN AANHANGWAGEN WELKE LICHTER MAAR TÓCH STERKER IS?

Aanhangwagenbouwer HAPERT komt wederom als eerste in de markt met innovatieve ontwikkeling

Bij HAPERT Aanhangwagens is innovatie een continue proces. Hier nemen we je graag in mee: Onze nieuwe composietvloer hebben we in maart 2022 laten zien op De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Inmiddels is de vloer werkelijkheid en daar zijn we ontzettend trots op.

Naast innovatie is duurzaamheid een kernwaarde bij HAPERT.

Daarom onderzoeken we continu de mogelijkheden om de houten vloeren te gaan vervangen door composiet. Hout is een prachtig materiaal, maar wel heel enorm zwaar. Composiet is de helft lichter, langer bruikbaar, duurzamer en is makkelijk recyclebaar. Gerekend over de totale levensduur is de composietvloer ook nog eens de goedkoopste optie.

Reparatiemogelijkheden

Er zijn ook verschillende, eenvoudige reparatie mogelijkheden voor de composiet vloer, maar wanneer de vloer toch aan het einde komt van zijn levenscyclus, kan de composiet vloer volledig worden verwerkt en opnieuw gebruikt voor diverse toepassingen.

HAPERT investeert proactief in de duurzaamheid en circulariteit van haar producten en processen en ook dit levert hieraan een mooie bijdrage.

Wat is composiet?

Composiet is een duurzame, hoogwaardige samenstelling van materialen. Composiet is zo sterk en licht dat het materialen als bijvoorbeeld hout of metaal kan vervangen. 

De composietvloer bestaat uit thermoplastische composieten met huidlagen van glasvezel en polypropyleen. Het betreft een hightech ontwikkeld composiet van lange glasvezels in een matrix van polypropyleen (PP).

Composiet wordt opgebouwd als een soort lasagne; laag voor laag vanuit vezels. Hierdoor wordt een super sterk en lichtgewicht paneel gecreëerd. De kern van de composietvloer is opgebouwd vanuit een honingraat structuur, wat aan beide kanten een deklaag heeft. Het pakket wordt in elkaar gesmolten, zodat het een sterke eenheid vormt.

Uitvoerig getest

Bij HAPERT Aanhangwagens testen we al onze innovaties uitvoerig. Zo ook de nieuwe composietvloer. We hebben de vloer uitgebreid getest op impact, treksterkte, schuifbelasting, slijtage en klimaatomstandigheden. HAPERT investeert proactief in de duurzaamheid en circulariteit van haar producten en processen en ook dit levert hieraan een mooie bijdrage. Voor nu biedt HAPERT de composietvloer optioneel aan.

Play Video

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print