Accu’s welke duurzaam en lokaal zijn geproduceerd?

Hapert schakelt over naar duurzame, lokale accu's

HAPERT aanhangwagens is een samenwerking aangegaan met Centurion. Centurion is een Nederlandse producent van kwalitatief hoogwaardige accu’s. Centurion en HAPERT hebben de ambitie om de kwaliteit van de accu naar een hoger niveau te tillen.

We hebben samen een aantal doelen opgesteld. Daarin willen we het productie proces zo veel mogelijk optimaliseren dat we het gebruik van gas verminderen. Daarnaast streven we ernaar om de komende 2 jaar onze gietmachines te vervangen door een speciaal ontworpen duurzame gietmachine. De samenstelling van de accu’s zijn van nagenoeg uitsluitend gerecycled materiaal: accubak 100%, deksel 50%, lood 99% en zwavelzuur (afvalproduct).  

De accu’s worden lokaal geproduceerd wat de CO2 welke veroorzaakt wordt door transport ook minder zal zijn.

Met deze samenwerking zijn we continue bezig met de verbetering van de kwaliteit en de levensduur. Doordat we gebruik maken van een zeer korte aanvoerlijn zal de geleverde accu nooit ouders zijn dan 4 weken. Hierdoor wordt een ‘valse start’ voorkomen.

Om stilstand en ongemak zoveel mogelijk te voorkomen zijn de accu’s  voorzien van een QR code waarmee gemakkelijk een nieuw en juiste exemplaar besteld kan worden.

Recente berichten

Volg ons:

Deel dit artikel: